Frövifors Billerud/Korsnäs

BT41 Frövifors är en befintlig station med 7 fack 40 kV. Caverion har detta förtroendeuppdraget att ansvara för den omfattande ombyggnaden i en totalentreprenad. Totalentreprenad avser konstruktion, leverans och montage av ett modernt 145 samt i etapp 1 40 kV luftisolerat ställverk i tvåbrytarutförande. Totalt kommer 3-talet fack byggas om, 6st nya 40 kV A/B fack samt slutprojektering av 6st A/B fack 145 kV.

Kraftledning hanterar mark och ställverkskonstruktioner. Förfrågningar/upphandlingar sammanställs och utvärderas. Detta sker snabbt och effektivt då konstruktören själv kan prioritera framdriften och det alltid är tidsnöd. Håkan har samordningsansvar enligt Bas-U samt är byggledare och kommer sköta PBL delar.

Del av nyckeln till detta projekt var att Caverion och deras underkonsult Kraftledning utfört ÄT81 Eskilstuna hittills så bra att Vattenfall kunde på deras ramavtal fortsätta, i med detta förtroende att projektera stora delar av ombyggnaden. I detta fall görs projekteringen av mark i januari/februari och upphandlingar sker i mars. Stora delar ska vara färdigställda till Industristoppet v34 på 40 kV delarna. 145 kV får vänta till konsetionen är klar på de nya 145 kV linjerna.

Kontaktperson

Håkan Karlsson
Mobil: 076-130 80 00
E-post: hakan@kraftledning.com